Mantrailing

Mantrailing is een van de vele disciplines van speuren op mensengeur. Hierbij wordt er door een spoorloper een spoor uitgelopen waarna hij of zij zich verstopt voor de hond en geleider. De hond en de geleider dienen deze persoon op te sporen.

Mantrailing is, in tegenstelling tot Praktijk Speuren, gericht op snelheid in plaats van precisie. Er wordt specifiek gezocht naar een vermist persoon. In de praktijk word deze vorm van speuren gebruikt bij het opsporen van vermiste personen.

Hoe gaan we van start
We gaan van start door u en uw hond allereerst kennis te laten maken met Mantrailing, waarbij we werken vanuit de natuurlijke driften van de hond. Zodra u en uw hond het onder de knie krijgen zal het zoekwerk uitdagender gemaakt worden. Stap voor stap wordt de kennis én kunde van u en uw hond uitgebreid zodat jullie uiteindelijk zelfstandig de personen kunnen opsporen en melden door mooi speurwerk en samenwerk te laten zien. 

Speurhonden Brabant heeft trainen op een positieve manier hoog op het vaandel. Er zal dus geen sprake zijn van een dwang of plicht bij de hond. Onze instructeurs zijn zeer goed opgeleid, waardoor wij (zelfs bij groepslessen) de training tijdens de lessen aanpassen op u, uw hond en de situatie. 

Benodigdheden

  • Lijn van 10 meter lang; 
  • Beloningssnoepjes;
  • Tuigje; 
  • Water voor de hond. 

Inschrijving

Bent u enthousiast geworden van bovenstaande informatie? Meld u nog vandaag aan voor de cursus Praktijk Speuren! Aanmelden kan via het contactformulier, stuur een e-mail of bel.