Over ons

De liefde voor honden begon al jong bij de oprichter en eigenaar van Speurhonden Brabant. Op 16-jarige leeftijd besloot Mike Dingen een eigen hond te kopen en deze af te richten volgens het IPO-reglement. Op jonge leeftijd (20 jaar) behaalde Mike de eerste plaats in het klassement IPO II tijdens het Provinciaal Africhting Kampioenschap (PAK) Noord-Brabant in 2012 met zijn hond Prince van Tiekerhook. 

Na jaren volgens het IPO-reglement meerdere honden te hebben afgericht heeft Mike besloten zich verder te verdiepen in wat hij nou écht het leukste vindt: Speuren!
De passie voor africhting en de liefde voor honden heeft zich uiteindelijk ontwikkeld tot een specialisatie in speuren en de oprichting van Speurhonden Brabant, Honden Cursus Brabant en Hondensportshop

Ons team

Mike Dingen
Oprichter & eigenaar
Specialist Detectie Speuren, Praktijkspeuren & Mantrailing

Christel van Hout
Instructeur Detectie Speuren

Laura Beckers
Officemanagement

Onze visie 

Wij van Speurhonden Brabant geloven in 'doen waar JIJ goed in bent', daarom organiseren wij uitsluitend activiteiten m.b.t. speuren. Onze instructeurs hebben zich volledig gespecialiseerd in het verzorgen van trainingen in de categorieën: Detectie Speuren, Praktijkspeuren & Mantrailing. Deze specialisatie tezamen met tientallen jaren vol ervaring als instructeurs en africhters van het IPO-reglement maakt dat onze instructeurs lessen en trainingen op maat van hond én geleider kunnen verzorgen en deze gedurende de trainingssessie kunnen aanpassen aan wat de hond en/of de geleider op dat moment nodig heeft. 

Speurhonden Brabant staat voor het verzorgen van trainingen op hoge kwaliteit met ruimte voor veel persoonlijke aandacht voor mens én dier, waarbij wij trainingen op maat aanbieden voor zowel de hond als de geleider. Daarnaast heeft Speurhonden Brabant trainen op een positieve manier hoog op het vaandel. 

Onze missie

Wat wij nou écht het belangrijkste vinden? Dat zowel de hond als de geleider plezier beleven aan het deelnemen aan onze activiteiten en dat zij met een tevreden en vrolijk gevoel weer terug gaan naar huis! Er is niets mooier dan de band tussen mens en dier te zien opbloeien door een gezamenlijke hobby, of zien dat een hond na lange training steeds zelfverzekerder wordt en weer durft om zelfstandig dingen te ondernemen

Wij helpen graag de hond met het (terug) krijgen van zelfvertrouwen (eventueel na een trauma) of het versterken van de band tussen de geleider en de hond. Uiteraard vinden wij het ook hartstikke leuk om goede koppels naar een volgend niveau te tillen, hoe hoog deze ook mag zijn. Bij Speurhonden Brabant staat persoonlijke ontwikkelingen en het behalen van persoonlijke doelstelling(en) centraal. 

Hier worden wij nou écht blij van, het geeft ons energie!