Praktijkspeuren

Praktijk Speuren is een van de vele disciplines van speuren op mensengeur. Hierbij wordt er door een spoorloper een spoor uitgelopen waarbij hij/zij een aantal voorwerpen laat vallen of op het spoor plaatst. De hond dient deze voorwerpen te verwijzen op het spoor. 

Praktijk Speuren is, anders dan mantrailing, gericht op precisie in plaats van snelheid. Er wordt niet specifiek gezocht naar een vermist persoon, maar naar de voorwerpen die de spoorloper heeft laten vallen.
In de praktijk word deze vorm van speuren gebruikt bij het opsporen van bewijsmaterialen bij bijvoorbeeld een overval.

Hoe gaan we van start
We gaan van start door u en uw hond allereerst kennis te laten maken met Praktijk Speuren, waarbij we werken vanuit de natuurlijke driften van de hond. Zodra u en uw hond het onder de knie krijgen zal het zoekwerk uitdagender gemaakt worden. Stap voor stap wordt de kennis én kunde van u en uw hond uitgebreid zodat jullie uiteindelijk zelfstandig de voorwerpen kunnen opsporen en melden door mooi speurwerk en samenwerk te laten zien. 

Speurhonden Brabant heeft trainen op een positieve manier hoog op het vaandel. Er zal dus geen sprake zijn van een dwang of plicht bij de hond. Onze instructeurs zijn zeer goed opgeleid, waardoor wij (zelfs bij groepslessen) de training tijdens de lessen aanpassen op u, uw hond en de situatie. 

Benodigdheden

  • Lijn van 10 meter lang; 
  • Beloningssnoepjes; 
  • Tuigje; 
  • Water voor de hond. 

Inschrijving

Bent u enthousiast geworden van bovenstaande informatie? Meld u nog vandaag aan voor de cursus Praktijk Speuren! Aanmelden kan via het contactformulier, stuur een e-mail of bel.